14. 8. 2022

Kouzelní tvorové

Každá z níže uvedených kategorií vede k článkům s jednotlivými příklady kouzelných tvorů, kteří do ní náleží.

>Osoby<

Do této kategorie spadají lidé a tvorové klasifikovaní jako osoby.


>Zvířata<

Do této kategorie spadají tvorové, kteří nebyli klasifikovaní jako osoby a nemají duchovní podstatu.


>Duchové<


>Nelidské přízraky (netvoři)<

Bytosti, které mají duchovní podstatu od samého začátku, nikdy nebyly naživu ani nezemřely a nejsou duchem zemřelé osoby nebo zvířete, ale lze je nejlépe popsat jako zhmotnění emocí. 

>Strašidelný pes<

>Smrtonoška<

>Zjevení<

Strašidelný pes, smrtonoška i zjevení jsou samostatnými kategoriemi ducha, protože nejde o netvora spojeného s emocemi, nejde o ducha mrtvého zvířete a ani o duchovní bytost, která by dokázala komunikovat s člověkem. Podle některých jiných rozdělení, kde schopnost komunikace s člověkem nebo humanoidní podoba není základní předpoklad duchovní bytosti, by ale spadali právě do této kategorie.

>Zvířecí duchové<

Duchové zemřelých zvířat.

>Lidští duchové<

Duchové zemřelých lidí.

>Duchovní bytosti<

Bytosti, které mají duchovní podstatu od samého začátku, nikdy nebyly naživu ani nezemřely a nejsou duchem zemřelé osoby nebo zvířete, ale zároveň dokáží komunikovat s lidmi.



U všech výše uvedených kategorií se k tomu může vyskytnou tvor z jedné ze zvláštních podkategorií, a to >oživlý mrtvý< a >stvoření zla<, která se vyznačují tím, že mají přirozeně zlovolnou povahu a kouzelníci je obecně vnímají jako extrémně děsivé a opovrženíhodné. A ve všech se mohou vyskytnout >známí mudlům<, tvorové, jejichž existence pronikla k mudlům.

Žádné komentáře:

Okomentovat