3. 6. 2024

Dukuwaqa

Dukuwaqa je kouzelný tvor, který se umí mezidruhově přeměňovat. Konkrétně z člověka na žraloka a zpátky. Není to však člověk jako zvěromág (jiná přeměna člověka na zvíře znamená, že i jeho mysl se stane zvířecí a on nemůže sám provézt zpětnou přeměnu), ale zvíře, které může převzít lidskou podobu.

zdroj
Přirozeně se vyskytuje v teplých mořích kolem Fidži, a tak je i maskotem národního famfrpálového mužstva Fidži. Což se jim vymstilo, když jednoho dukuwaqa přivezli na zahájení mistrovství světa v roce 2014 do Argentiny. Umístili ho tam do umělého jezera vytvořeného v Patagonské poušti a dukuwaqa rozčílilo, že ho odtáhli z teplého oceánu do malého, vlažného jezera, které měl sdílet ještě se selmou, maskotem Norů. Nepřekvapivě se tak servali.

Fidžijci i Norové se je snažili odtrhnout, ale bránily jim brazilské curupiry, které zuřivě brání ostatní kouzelné tvory před újmou od lidí, jelikož měly za to, že pečovatelé se pokouší zvířatům ublížit. Tudíž zahájení skončilo naprostým fiaskem. 

Vedle toho je ale dukuwaqa bytost známá i ze skutečného světa. Podle mytologie Fidži je to bůh, ochranný duch rybářů, ačkoli má být schopný objevit se v jakékoli podobě, nejraději se objevuje jako Fidžijec se žraločí hlavou.

Žádné komentáře:

Okomentovat