31. 5. 2024

Děsivý dělobuch

Děsivý dělobuch (Decoy Detonator) je kouzelný předmět, který vypadá jako černá trubka s nožičkami a jeho účelem je odvést pozornost a vytvořit rozruch. Dosahuje toho přitom jednoduše. Stačí ho upustit na zem, dělobuch odběhne pryč od člověka, který ho upustil, způsobí hlasitou ránu a vypustí oblak černého kouře, čímž přitáhne pozornost na sebe. V sedmém filmu se ještě dokázal znásobovat, aby způsobil ještě větší rozruch, ale je možné, že na něj jen předtím bylo použito kouzlo geminio a dělobuchy nevyrábí s touto schopností.

zdroj

Vynalezli ho Fred a George Weasleyovi a také ho prodávali v Kratochvilných kouzelnických kejklích - několik jich věnovali Harrymu Potterovi a odmítli platbu s tím, že jeho tisíc galeonů, které jim dal do začátku, bylo víc než dost a už nikdy u nich nemusí platit.

Harry potom jeden použil v sedmém díle, když se s Hermionou Grangerovou a Ronem Weasleym vloupal na ministerstvo kouzel, aby odvedl pozornost ministerských zaměstnanců před kanceláří Dolores Umbridgeové, aby ji mohl nenápadně prohledat při pátrání po medailonu Salazara Zmijozela, jenž měla vlastnit právě Umbridgeová. 

Žádné komentáře:

Okomentovat