12. 12. 2023

Blábolivý sekáč

Blábolivý sekáč (Blibbering Humdinger) je jedna z mnoha zvláštních kouzelnických bytostí, které existují dle tvrzení Lenky Láskorádové. Ale většina kouzelnického světa jejich existenci neuznává, nebo o nich nikdy neslyšela, a tak je možné, že stejně jako v případě muchlorohého chropotala, ani blábolivý sekáč není skutečný.

Poprvé ho Lenka zmínila v pátém díle, když se jí Levandule Brownová a Parvati Patilová posmívaly kvůli náušnicím ve tvaru ředkviček, a ona se domnívala, že se smějí její víře o návratu lorda Voldemorta - načež prohlásila, ať se klidné smějí, protože lidé dřív taky odmítali věřit v existenci tvorů jako bláboliví sekáči nebo muchlorozí chropotalové - ačkoli většina tomu stále odmítá uvěřit.

Nicméně je alespoň jednou využila. Na konci bitvy o Bradavice, když byl Voldemort poražen a Harry byl uprostřed vítězné vřavy a nutně potřeboval mít chvíli pro sebe, odvedla pozornost všech ve Velké síni, když předstírala, že zahlédla blábolivého sekáče, a Harry mohl proklouznout pryč.

Žádné komentáře:

Okomentovat