26. 4. 2023

Zouwu

Zouwu, někdy psaný jako ZouWu je kočkovitá šelma původem z Číny. Její první nepřehlédnutelný znak je velikost, protože může dorůst až do velikosti slona. Dále má oranžovou srst pruhovanou podobně jako tygr, zcuchanou vícebarevnou hřívu, čtyři tesáky trčící jí zahnutě z tlamy, nepoměrně dlouhý, rozvířený mnohobarevný ocas, dlouhé ostré drápy a žluté oči. 

zdroj

Zouwu je dále neuvěřitelně silný a rychlý, dokáže uběhnout až 1600 km denně. K tomu se patrně dokáže i přemisťovat bez ohledu na použitá opatření proti přemisťování, alespoň podle druhého filmu série Fantastická zvířata. 

Tam se ukázala samice zouwu, kterou do svého cirkusu Circus Arcanus přivezll jeho vlastník a týral ji. Nakonec ale z cirkusu utekla a vypátral ji Mlok Scamander. Musel přitom mít se zouwu už zkušenosti, protože se k ní choval jako k přerostlému kotěti, hračkou ji nalákal do svého kouzelného kufru, kde už pro ni měl připravené vhodné útočiště, ošetřil jí jizvy pomocí třemdavy a pustil ji z okovů. Navzdory tomu o zouwu nepsal ve své učebnici. 

Zouwu mu to potom oplatila. Když se při svém pátrání po rodné identitě Credence Bearbona vplížil na francouzské ministerstvo kouzel a vyčmuchala ho tam smečka hlídacích běsníků, vypustil zouwu z kufříku, aby je zahnala. To už byla s Newtem tak spřátelená, že se s ním i mazlila. 

Je to přitom tvor známý i z mytologie reálného světa, a to té čínské. Má tam být popisovaný, někdy i pod jménem zouyu, jako spravedlivé zvíře, které se objevuje jen za vlády laskavého pána, má být zuřivé jako tygr, ale jemné a vegetariánské, někde je popisované jako bílý tygr s černými skvrnami.

Žádné komentáře:

Okomentovat