4. 5. 2023

Střemhlavé zlo

Střemhlavé zlo (Swooping Evil) se dá nejlépe přirovnat ke kouzelnickému hmyzu. Připomíná velkého motýla, jen má místo běžné motýlí hlavu lebku ve tvaru vlčí lebky. Jinak je celý modrý se zelenými články na zádech, má ostny na křídlech a tvrdou kůži, která je odolná minimálně vůči některým kouzlům. Také dokáže měnit velikost, respektive v klidu se smrskává do zeleného trnitého kokonu, v letu se dokáže roztáhnout i do velikosti dospělého člověka. 

Je to ale také stvoření zla, tedy stvoření s přirozeně zlovolnou povahou, a to proto, že je encefalofág, tedy se živí lidskými mozky. A i když je nepozře, znamená pro ně velký problém. Jeho bodnutí může postiženého rychle připravit o rozum, což je naštěstí léčitelný stav, a také vylučuje jed, který při řádném naředění může sloužit k vymazání vzpomínek.

zdroj

Přesto jednoho ve svém kufříku sloužícím jako magický přenosný zvěřinec schovával Mlok Scamander, jenž ho také vypustil v prvním díle Fantastických zvířat při útěku z Kouzelnického kongresu USA, aby zaútočil na bystrozory, kteří ho pronásledovali. Později ho použil i k tomu, aby na okamžik odvedl pozornost Gellerta Grindelwadla, což Mlokovi umožnilo Grindelwalda zadržet. 

A na konci filmu použil lahvičku s jeho rozředěným jedem, aby se vypořádal s následky celého řádění obskurála a kouzelnických zvířat v New Yorku. Nad městem vypustil bouřňáka, který vytvořil bouři, a v ní jed z lahvičky rozptýlil. Ten se tak dostal v nadcházejícím dešti do celého města a vymazal vzpomínky na všechny magické incidenty z filmu tak, že zůstalo zachované utajení světa kouzel před mudly. 

Žádné komentáře:

Okomentovat