16. 9. 2021

Zmrzlinářství Floreana Fortescuea

zdroj

Zmrzlinářství Floreana Fortescuea (Florean Fortescue's Ice Cream Parlour) je malý obchod v severní části Příčné ulice v Londýně. Respektive byl. Prodával mnoho druhů barevné zmrzliny a jeho zákazníci se tam mohli usadit uvnitř nebo na malé venkovní zahrádce u stolků. 

V příběhu se toto zmrzlinářství objevilo zprostředkovaně hned v prvním díle, když Harrymu Potterovi během první návštěvy Příčné ulice Rubeus Hagrid koupil velkou čokoládovo malinovou zmrzlinu se sekanými oříšky nejspíš právě u Fortescuea. A od té doby tam Harry chodil rád. Ve druhém díle o prázdninách tam koupil zmrzlinu s příchutí jahody a burákového másla pro sebe, Rona Weasleyho a Hermionu Grangerovou, ve třetím díle tam strávil spoustu času, když tři týdny pobýval v nedalekém Děravém kotli a rozhodl se dohnat úkoly zadané přes prázdniny právě u Floreana Fortescuea. Ten mu radil s úkolem o kouzelnictví ve středověku a každou půlhodinu mu dával zdarma zmrzlinový pohár.

V šestém díle však bohužel Florean zmizel. Podle Billa Weasleyho zmrzlinářství vypadalo, jako že ho prostě odtáhli, a později se potvrdilo, že ho unesli smrtijedi. A pravděpodobně i zabili. Florean měl podle nich mít nějaké informace o bezové hůlce, a tak ho Voldemort nechal zajmout a mučil ho. 

Co se ale se zmrzlinářstvím stalo potom, protože Florean zkrátka zmizel a je považován za mrtvého, není známo. Hned po jeho opuštění byla výloha zatlučená prkny a neví se, jestli po něm někdo převzal štafetu.

Žádné komentáře:

Okomentovat