2. 4. 2020

Sestry z rodu Blacků

Narazila jsem na skvělý fanouškovský film, který vypráví o životě Bellatrix, Narcissy a Andromedy v době, kdy se blíží konci Bradavic a rozhodují se o svém budoucím životě. Komplikují jim to však rodiče, hlavně otec, který na Bellatrix naléhá, aby se provdala za čistokrevného čaroděje, a i společnost, ve které roste černá magie a vliv lorda Voldemorta. Film, na který se můžete níže podívat, vypráví o tom, jak se s tím sestry vypořádají, na kterou stranu se přidají a co to provede s jejich dosud tak pevným rodinným poutem. A i když všichni známe výsledek, víme, že Andromedu rodina vydědila, když si vzala Teda Tonkse, Narcissa si vzala Luciuse Malfoye a měla s ním sice upjatou, ale přesto asi upřímnou rodinu, a Bellatrix..., rozhodně je na co se dívat.

Jsem ochotná klidně přijmout, že to tak mohlo být, že všechny tři bývaly normální studentky a měly se rády, a že tohle všechno mělo mnoho příčin. Líbí se mi, že to z nich nedělá klišé, že je tu konečně nějaká verze toho, jaký je Bella člověk. Ne jen maniak po dekádě a půl v Azkabanu, jak ji známe, ale někdo, kdo byla předtím, než z ní mozkomorové udělali trosku. 

Navíc se podařilo vybrat výborné herečky - jednak zvládly velmi dobře předvést charakter Narcissy i Bellatrix (u Andromedy je větší volnost, tu téměř neznáme) a jednak by jim člověk věřil, že za nějakých dvacet let z nich bude Helen a Helena, tedy filmové představitelky těchto postav.

Vážně, kam se hrabe trapné Prokleté dítě.


Žádné komentáře:

Okomentovat