27. 6. 2012

Ford Anglia Artura Weasleyho

Artur Weasley je známý pro svou zálibu v mudlovských vynálezech a spoustu z nich také vlastní a snaží se přijít na to, jak fungují. Mimo jiné také vlastní, či spíše vlastnil, starý ford anglia, což je obyčejné mudlovské auto, ale Artur mu přidal několik kouzelnických vlastností. Může se s ním cestovat klasicky po silnici, ale toto auto může také létat, stát se neviditelným nebo zvětšit své rozměry natolik, aby pobralo celou Weasleyovic rodinu, aniž by kdokoli zvenku něco poznal.

zdroj
Setkáváme se s ním pouze ve druhém díle. Hned na začátku ho použijí Fred, George a Ron Weasleyovi k tomu, aby odvezli Harryho Pottera od Dursleyových, kteří ho drží zamčeného v pokoji se zamřížovaným oknem. Doma poté mají samozřejmě velký průšvih, ale jejich dobrodružství si zatím mudlové nevšimli.

Podruhé ho v témže díle použijí Harry a Ron, když jim ujede vlak do Bradavic. Tady už je problém větší. Jednak ani jeden z nich neumí zrovna moc řídit a ani pořádně ovládat kouzelnické vlastnosti auta, takže mají cestou několik karambolů, uvidí je několik mudlů (ve filmu podle Severuse Snapea sedm) a nakonec přistanou na školních pozemcích ve vrbě mlátičce, která auto zničí. Tento výlet se tedy neutají a pan Weasley kvůli němu téměř přijde o práci, protože takové kombinování mudlovské techniky a kouzel není zrovna povoleno.

zdroj
Ford ale dál dokáže celkem jezdit a zmizí v Zapovězeném lese. Tam se s ním setkáme naposledy při Ronově a Harryho výletě za pavouky, když se snaží zjistit co za monstrum řádí ve škole. Tehdy jim zachrání život před kolonií Aragogových akromantulích potomků. Zdá se totiž, že v lese našlo svůj vlastní způsob přežití a stalo se částečně živou divokou bytostí s vlastním samostatným životem.

Žádné komentáře:

Okomentovat