21. 8. 2024

Densaugeo

Densaugeo z latinského dens - zub a augeo - zvětšovat, růst, je formule zaklínadla, které způsobuje, že se ohromnou rychlostí prodlužují přední zuby.

zdroj

Ve čtvrtém díle trefil tímto zaklínadlem Draco Malfoy Hermionu Grangerovou. Draco se tehdy před hodinou lektvarů na školní chodbě hádal s Harrym Potterem, hádka vyeskalovala až k tomu, že oba vytáhli hůlky, ale ani jeden se netrefil - Harry zasáhl svým kouzlem Gregoryho Goyla, Draco densaugeem Hermionu. Jíž začaly okamžitě růst přední zuby a rychle dosáhly až jejího límce.

Severus Snape ji proto poslal na ošetřovnu, kde jí madam Poppy Pomfreyová zuby zase zmenšila - respektive řekla jí, aby zastavila její kouzlení, až budou jako bývaly, ale Hermiona ji nechala zmenšit je ještě o maličko víc. Tím se vyhnula tomu, aby jí její rodiče, mudlovští zubaři, nasadila plánovaná rovnátka, a i bez nich měla zuby rovnější a zbavila se předkusu. Později přiznala Harrymu, že už dřív uvažovala o kouzelné úpravě zubů, ale neudělala to kvůli svým rodičům a jejich povolání, a tak teď využila příležitosti.

Žádné komentáře:

Okomentovat