8. 3. 2024

Drsnochvost

Drsnochvost (Nogtail) je v podstatě démon objevující se v podobě zakrslého selete. Tedy ne tak docela, má úzké černé oči, hnědou kůži, dlouhé nohy a ježatý pahýlovitý ocas. Nejvíc se vyskytuje na venkově v Evropě, Rusku a v Amerikách, kde se vkrádá do chlívků, vedle selat pije mléko bachyně a čím déle tak nepozorovaně činí, tím je větší a tím déle přináší usedlosti, do níž pronikl, různé pohromy. 

zdroj

Je ale neobyčejně rychlý a je těžké ho chytit. Jediný způsob, jak zajistit, že drsnochovst usedlost opustí a nevrátí se, je vyhnat ho s pomocí čistě bílého psa za hranice pozemku. Poradna pro boj se škůdci na odboru pro dohled nad kouzelnými tvory ministerstva kouzel pro tyto účely chová smečku dvanácti albínských anglických barvářů.

Někteří kouzelníci dokonce lov drsnochvostů provozují jako hobby. Například strýc Cormaca McLaggena Tiberius jednou vzal jeho a kolegu Bertieho Higgse a Rufuse Brouska na lov v Norfolku (načež Cormacovi Horácio Křiklan nabídl knihu o lovu drsnochvostů). Proto je zařazen do kategorie XXX klasifikace ministerstva kouzel mezi tvory, které by měl zvládnout kompetentní kouzelník.

Žádné komentáře:

Okomentovat