21. 1. 2024

Báječné rachejtle dr. Raubíře

Báječné rachejtle doktora Raubíře - hoří i za vlhka a nevyhoříte (Dr. Filibuster's Fabulous Wet-Start, No-Heat Fireworks), jsou kouzelnický ohňostroj, který lze odpálit, i když je namočený. Je to velice oblíbená značka pyrotechniky prodávaná v obchodech s žertovnými předměty.

zdroj

Nepřekvapivě je tak kupovali například Fred a George Weasleyovi a Lee Jordan. Ti je koupili v druhém díle v obchodě Gambol & Japes - Šprýmy a kratochvíle a Fred a George pak některé odpálili posledního srpna. Zbytek odvezli do školy, kde je také rádi používali. V nebelvírské společenské místnosti jednu nechali sežrat ohnivého salamadra, jehož ukradli na hodině péče o kouzelné tvory, což ho vystřelilo přes místnost, vylétaly z něj kvůli tomu naoranžovělé hvězdičky a nakonec se schoval do krbu. 

Později si něco z jejich zásoby půjčil i Harry Potter a nechal rachejtli vybuchnout v kotlíku Gregoryho Goyla při hodině lektvarů, aby odvedl pozornost a Hermiona Grangerová se mohla vyplížit ze třídy. Chtěli se pomocí mnoholičného lektvaru vydávat za studenty Zmijozelu a vyslechnout Draca Malfoye ohledně Zmijozelova dědice a Hermiona se potřeboval dostat do Snapeových soukromých zásob pro přísady do lektvaru. A poslední rachejtle pak odpálili Fred a George ve vlaku cestou na prázdniny na konci školního roku.

Nicméně si pořídili další zásobu, protože když ve čtvrtém díle mířili na nádraží mudlovským taxíkem, otevřel se Fredův kufr, když ho taxikář vytahoval z auta, a několik rachejtlí se samo odpálilo. Stejně tak si zásobu doplnil Lee Jordan, když rachejtle odpálil o několik týdnů později během oslavy Harryho vítězství v prvním kole Turnaje tří kouzelnických škol. V pátém díle pak Fred a George rachejtle odpalovali znovu, s jednou si hráli na nádvoří školy, vyhazovali do vzduchu jiskry a chytali je, což přitáhlo dav studentů a Dolores Umbridgeová je musela vzteky rozhánět, a v šestém díle rovnou nějaké prodávali i ve svém obchodě Kratochvilné kouzelnické kejkle. 

Žádné komentáře:

Okomentovat