21. 1. 2022

Muchlorohý chropotal

Muchlorohý chropotal, v originále Crumple-Horned Snorkack, je zvláštní případ kouzelného tvora, totiž je to tvor, který je dost možná i pro kouzelnický svět pouhým mýtem, dokonce mýtem se známým původem. Je totiž možné, že si existenci těchto tvorů zcela vybájil Xenofilius Láskorád, protože pouze on a jeho dcera Lenka v ni věří. Tedy ještě vedle Colina Creeveyho, který však tuto víru projevoval hlavně proto, že měl zájem, aby mu vydavatelství časopisu Jinotaj vlastněné Láskorádovými zaplatilo výpravu za chropotaly. 

Alespoň jeden exemplář se celé roky po celém světě snažila najít po dokončení studia v Bradavicích i kouzelnická přírodovědkyně - resp. prakticky magizooložka Lenka, ale rovněž byla neúspěšná (na rozdíl od řady jiných tvorů, na něž narazila). Byla tak nakonec nucena uznat, že někteří tvorové zkrátka nikdy neexistovali, a že muchlorohý chropotal by mohl být mezi nimi. 

Nicméně Xenofilius a dost dlouhou dobu i Lenka měli celkem jasnou představu o tom, co by to mělo být za tvora. Podle nich je fialový, má zakroucený roh a prasečí rypák a měl by se vyskytovat především ve Švédsku. Tam také v roce 1996 odjeli na expedici, ale samozřejmě nic neobjevili. Což Xenofiliuse nezastavilo ve vydávání článků o těchto zvláštních zvířatech v Jinotaji. 

Dokonce o rok později zakoupil roh, o němž věřil, že je to roh chropotala, jako dárek pro Lenku. Ale ukázalo se, že to byl velmi nebezpečný, výbušný roh třaskavce a také při potyčce mezi Harrym Potterem, Hermionou Grangerovou, Ronem Weasleym a smrtijedy, která se následně v domě odehrála, vybouchnul a zničil značnou část domu. Nicméně Xenofilius a Lenka věřili, že se roh zase sám opraví - což se samozřejmě nestalo. 

zdroj

Žádné komentáře:

Okomentovat