12. 2. 2022

Školní kočáry

Bradavické školní kočáry vlastně ani nejsou kouzelným předmětem, i když je tak drtivá většina studentů vnímá. Samy o sobě jsou obyčejnými černými kočáry s lampami vpředu, obvykle jsou otevřené, během špatného počasí a v zimě se k nim připojí střecha a nejsou nijak očarované. Část kouzelníků, konkrétně ti, kteří nemohou vidět testrály a o kočárech si nezjistili nic bližšího, si ovšem myslí, že jsou očarované a jezdí samy, bez koní. Ve skutečnosti je totiž táhnou právě testárlové, kteří jsou neviditelní pro všechny, kdo neviděli smrt. 

zdroj

Kromě toho bylo ještě ve druhém filmu při odjezdu studentů na vánoční prázdniny ukázáno, že ve sněhu táhli přes zamrzlé jezero bílí koně bílé sáně místo kočáru, což není scéna ničím podpořená knižním kánonem. Ani to, že by kočáry jezdily přes jezero. 

Jinak se jim ale nevyhne žádný student, protože jsou dopravním prostředkem, který všechny od druhého ročníku výš vyzvedává na nádraží v Prasinkách a vozí do Bradavického hradu a zpátky na začátku a konci školního roku a prázdnin (studenty prvního ročníku vozí také, ale kromě úplně první cesty do Bradavic, kterou absolvují na člunech přes jezero)

Žádné komentáře:

Okomentovat