1. 6. 2020

Syn Měsíce

Další z fanouškovských filmů, který se mi zalíbil, se týká mladých let Remuse Lupina. Konkrétně doby, kdy se svými přáteli sotva odrostl Bradavicím a zapojil se do první kouzelnické války proti Voldemortovi. Tehdy ho Brumbál jako vlkodalka požádal, aby se pokusil přesvědčit další vlkodlaky nenásledovat pána zla. Konkrétně jde o Šedohřbetovu smečku.

Musím říct, že je tu naprosto děsivý začátek, kdy Remus jako malé dítě spí a za záclonou se pomalu krade Šedohřbetova drápatá ruka. Velmi povedený je i Peter Pettigrew, nejisté, vyklepané děcko, dost možná už zvažující zradu. A i Remus a jeho nezkušenost a zoufalství, když se pokusí s vlkodlaky jednat, bylo celkem dobře zvládnuté. I když chvílemi bylo znát, že místo nonstop hraní, ve chvíli, kdy mluvili ostatní, jen čekal, kdy přijde na řadu jeho replika, a nedával si pozor na výraz.

Jen jako vždy mě tu štve, že zcela ignorují, že kouzelníci nosí HÁBITY, nikoli mudlovské oblečení ve stylu 19. století - 80. let. Taky to, že jako všude zapomínají na přemisťování. A zářivě blonďatá Lily je taky velké šlápnutí vedle.


Žádné komentáře:

Okomentovat