30. 3. 2019

Krvavá lízátka

zdroj

Krvavá lízátka (Blood-flavoured lollipo) se prodávají v oddělení neobvyklých příchutích v Medovém ráji v kouzelnické vesničce Prasinky a možná i na jiných kouzelnických místech a je to velmi neobvyklé cukroví. V knize třeba není jasné, zda může chutnat i jiným bytostem než upírům, nebo zda se prodávají jako nachytávka pro přátele, ve filmu potom jsou jedlá i pro lidi, ale v obou případech zní minimálně dost podivně. 

Objevila se ve třetím díle, kde v knize při druhé návštěvě Prasinek váhali Ron Weasley a Hermiona Grangerová, zda by měli koupit nějaké Harrymu Potterovi, který do vesnice tehdy nesměl. Ukázalo se ale, že stál přímo za nimi, když se z Bradavic vyplížil pomocí Pobertova plánku, a důrazně se ohradil, že nejsou zrovna lákavá. A ve filmu potom jedno takové lízátko schovaný pod neviditelným pláštěm ukradl Nevillovi Longbottomovi, který se ho chystal ochutnat, z čehož se právě posuzuje, že jsou jedlá i pro lidi. A nebo měl Neville skutečnou mudlovskou verzi, která je jahodová a jen zbarví pusu do krvavě rudé. 

1 komentář:

  1. Kdo ví... třeba se jednoho dne myšlenky ze světa paní Rowlingové duchovními metodami zkopírují a někde izolovaně začnou fungovat normálně v realitě. Věřte, že uskutečnitelné to je, na straně druhé není to momentálně takříkajíc na pořadu dne. Ať už to jednoho dne vznikne či nikoli, rozhodně by to ale bylo zajímavé, to zase ano. Zdravím.

    OdpovědětVymazat