8. 11. 2019

Bomba hnojůvka

zdroj
Bomby hnojůvky, dungbombs v originále, jsou oblíbeným předmětem všech uličníků. Jsou to totiž kouzelné smrduté bomby, které spolehlivě vyprázdní každou místnost. Nevýhoda však je, že ten, kdo je tam nastraží, se o ně vždy umaže a zapáchá taky.

Vynalezl je v devatenáctém století Alberic Grunnion a nejznámější místo, kde je možné je nyní dostat, je Šprýmy a kratochvíle - prodejna kouzelnických žertovných předmětů na Příčné ulici za cenu 1 srpec 21 svrčků.

Není asi překvapením, že je kupují hlavně studenti a že školník Argus Filch je proto ze srdce nenávidí. Dokonce jsou v Bradavicích zakázané, právě na jeho žádost, ale tento zákaz nejspíš nikoho nezajímá. Zejména mohl vzteky puknout, když jimi byla škola zamořená po legendárním odletu Freda a George Weasleyových v pátém díle, který inspiroval mnohé studenty ke kruté rebelii proti vedení školy. Samotná dvojčata s nimi však měla bohaté zkušenosti už v minulosti. Například jednu nastražili pod židli jejich neoblíbené tetičky Muriel, což znamenalo, že je již nikdy nenavštívila a vyškrtla je z poslední vůle, nebo v prvním ročníku je odpálili ve škole (a skončili ve Filchově kanceláři, kde objevili Pobertův plánek, takže George odpálil další bombu, aby odvrátil pozornost, a Fred mohl plánek ukrást).

Ale nejen dvojčata. Nymfadora Tonksová například naučila v pátém díle Ginny Weasleyovou, jak otestovat, zda jsou dveře začarované kouzlem proti vyrušení, a to tím, že na ně házela bomby hnojůvky, a když se odrazily, byly začarované.

I když to samozřejmě není něco, co by bylo možné najít jen v kouzelnickém světě. Bomba hnojůvka je doslova bomba plná hnoje. A kdo má zájem zkusit velmi krutý žertík, mudlové hnůj znají velmi dobře taky.

Žádné komentáře:

Okomentovat