20. 10. 2019

Odbor mezinárodní kouzelnické spolupráce

Odbor mezinárodní kouzelnické spolupráce je odbor ministerstva kouzel nacházející se v pátém patře budovy ministerstva a stará se o fungování kouzelnického společenství ve světovém prostoru. Pro nás je to nejblíž k ministerstvu zahraničních věcí. Do jeho gesce spadá zejména práce s kouzelnickými vládami ostatních zemí, zajišťování regulací obchodu, interpretace mezinárodních kouzelnických zákonů, blízká spolupráce s ostatními odbory, například při Turnaji tří kouzelnických škol byla nezbytná spolupráce s odborem kouzelných her a sportů, a také zastupuje Velkou Británii v Mezinárodním sdružení kouzelníků.

Oddělení bylo založeno mezi lety 1778 a 1811 ministryní Artemisií Lufkinovou a jeho nejznámějším vedoucím byl nepochybně Barty Skrk, který do tohoto odboru přešel po první kouzelnické válce z odboru pro uplatňování kouzelnických zákonů a po neúspěšné kandidatuře na ministra, kterou mu zhatilo usvědčení jeho vlastního syna coby smrtijeda. A pro čtenáře stejně tak známým zaměstnancem tohoto odboru byl Percy Weasley, který zde začal svou politickou kariéru jako Skrkův zástupce, než byl povýšen na mladšího poradce ministra kouzel.

I tento odbor má však svá oddělení.

  • Kanceláře Útvaru pro mezinárodní kouzelnické obchodní normy
Tento odbor se stará o dohled a prosazování obchodních zvyklostí a norem v kouzelnickém světě a vydává mezinárodní legislativu týkající se právě obchodu. Například Percy Weasley pro ně vypracovával zprávu ke sjednocení minimální tloušťky dovážených kotlíků, což sice jeho bratři považovali za hloupost, ale v důsledku je to zásadní věc pro každého mistra lektvarů. Nechcete, aby se vám kotlík roztavil jen proto, že na vás nějaký čínský čaroděj chtěl ušetřit.

  • Kanceláře britské sekce Mezinárodního sdružení kouzelníků
Je možné, že tento odbor sleduje zákony a politiku uplatňovanou Mezinárodním sdružením kouzelníků a funguje jako poradce britského ministra kouzel a Čarostolce v záležitostech mezinárodního práva, aby nedošlo ke střetu britských regulací a mezinárodních. Není ovšem ani vyloučeno, že jsou součástí samotného Mezinárodního sdružení kouzelníků a tak i přímým spojením tohoto sdružení s britským ministerstvem.

  • Mezinárodní kouzelnická advokátní kancelář
Není úplně známo, zda tento odbor není v podstatě jen totéž, co sekce Mezinárodního sdružení kouzelníků, či zda opravdu jde o advokátní kancelář, která má za úkol starat se o problémy jednotlivých kouzelníků spadajících do mezinárodního práva. Nejsem si totiž jistá, zda nejde jen o chybný překlad.

Žádné komentáře:

Okomentovat