6. 8. 2019

Mumie

Mumie (mummy) není tak docela kouzelný tvor, takže nelze hovořit o zvířeti, osobě ani duchovi, a ani nemá nic spojeného s černou magií. Je to zkrátka mrtvé tělo, které bylo nějakým způsobem zachováno a bylo u něj zabráněno rozkladu, nejčastěji za pomoci uložení v suchém, uzavřeném prostředí a po ošetření chemickými látkami. Nejznámější případy mumifikace mrtvých pocházejí ze starého Egypta, kde jsou mumie k nalezení dodnes. S některými se například setkali i Weasleyovi při jejich dovolené. 

Můžou být ale vnímány jako kouzelnická pomůcka, neboť mumie rozemílané na prášek jsou používané do výroby krkacího prášku, což je žertovný prášek, který byl dostupný i v Prasinkách. 

"Tvorem" a součástí černé magie by se mohla mumie stát teprve tehdy, kdyby byla oživena podobně jako je tomu u neživých. Sice není zcela jasné, zda takové případy v kouzelnickém světě existují, ale nebyl ani předložen žádný důvod, proč by tomu tak být nemohlo. Ostatně i Parvati Patilová ve třetím knižním díle ukázala, že jejím největším strachem je oživená mumie, protože právě v to se proměnil její bubák (ve filmu to však byla obří kobra).

Žádné komentáře:

Okomentovat