1. 7. 2019

Výtažek z hrbouna

Výtažek z hrbouna (Murtlap Essence) je modrý roztok vyrobený z naložených přepasírovaných výrůstků hrbouna, kouzelnického mořského tvora, který vypadá jako krysa s chapadlovitými výrůstky připomínajícími mořskou sasanku na zádech. Používá se pro zmírnění bolesti u řezných ran a odřenin a pomáhá v jejich léčbě.

zdroj
Setkali jsme se s ním v pátém díle, když ho Hermiona Grangerová zajistila pro Harryho Pottera poté, co ho Dolores Umbridgeová za trest nechala psát perem, jenž vyrývalo napsaná slova do hřbetu Harryho ruky. Harry pak doporučil tento výtažek Lee Jordanovi, když podstoupil stejný školní trest, a Lee poté navrhl, aby Fred a George Weasleyovi použili výtažek z hrbouna na boláky, které jim způsobily jako nechtěný vedlejší účinek jejich vyvíjené omdlévací oplatky. Ukázalo se, že výtažek skvěle funguje i na boláky, a pomohl jim tak dokončit jejich sérii Záškolácké zákusky.

Lze navíc patrně použít i na kouzelnické bytosti, neboť je zaznamenán i případ, kdy v mobilní hře Fantastická zvířata: Případy z kouzelnického světa vyléčil raněného ďasovce.

Žádné komentáře:

Okomentovat